متن و ترجمه آهنگ People Help the People از Birdy

متن و ترجمه آهنگ People Help the People از Birdy سومین ترک از آلبوم Birdy که سال 2011 به همراه یک موزیک ویدئو منتشر شد.

سلام بدونیمی های عزیزم امیدوارم خوب باشید، امروز متن و ترجمه آهنگ People Help the People رو براتون آماده کردم و قراره داستان آدمایی رو بشنویم که با تمام وجود کمک می‌خواستن ولی چیزی نگفتن.

Birdy با نام اصلی Jasmine van den Bogaerde خواننده، ترانه سرا و نوازنده انگلیسیه که در یک خانواده اهل موسیقی بزرگ شده. از کودکی پیانو می‌زد و از هشت سالگی شروع به نوشتن آهنگ کرد. در 12 سالگی با اجرای آهنگ خودش برنده مسابقه Open Mic UK شد و در سال 2011 با کاور آهنگ Skinny Love از Bon Iver وقتی فقط 14 سال داشت به شهرت رسید. اولین آلبومش هم شامل کاورهایی از آهنگ هایی مثل People Help the People، Shelter و The A Team بود که همگی با استقبال زیادی رو به رو شدن.

در سال 2013، Birdy اولین آلبوم کاملاً اورجینال خودش به نام Fire Within رو منتشر کرد که شامل آهنگ هایی مثل Wings و Words as Weapons بود. بعد از اون در فیلم هایی مثل The Hunger Games و The Fault in Our Stars هم موسیقی داشت. در سال 2016 هم آلبوم Beautiful Lies رو منتشر کرد که نسبت به کارهای قبلی فضای امیدوارکننده تر و شادتری داشت.

متن و ترجمه آهنگ People Help the People
متن و ترجمه آهنگ People Help the People

آهنگ People Help the People در اصل درباره تنهایی، رنج پنهان آدم ها و اهمیت کمک و همدلی با دیگران هست. Birdy توی آهنگ از آدمایی حرف می‌زنه که از درون آسیب دیدن اما دردشون رو پنهان می‌کنن و از کسی کمک نمی‌خوان، آدمایی که ممکنه با لبخند و ظاهر عادی زندگی کنن، ولی درونشون پر از تنهایی و ناامیدیه.

بسیار خب دیگه بریم سراغ متن و ترجمه آهنگ People Help the People امیدوارم لذت ببرید و مثل همیشه حرفی سخنی بود بهم بگید.

People Help the People :

کانال تلگرام و پیج اینستاگراممون رو هم دنبال کنید حتما:

کانال تلگرام بدونیم

اینستاگرام بدونیم

متن و ترجمه آهنگ People Help the People :

0:00

دانلود آهنگ


متن و ترجمه آهنگ People Help the People :

[Verse 1]

God knows what is hiding in those weak and drunken hearts

Guess he kissed the girls and made them cry

Those hard-faced Queens of misadventure

God knows what is hiding in those weak and sunken eyes

Fiery throngs of muted angels

Giving love but gettin’ nothin’ back, ooh

خدا می‌دونه توی اون قلبای ضعیف و مست چی پنهان شده

فکر کنم اون دخترا رو بوسیده و اشکشون رو در آورده

همون ملکه های سرسختی که درگیر بدبیاری هستن

خدا می‌دونه پشت اون چشمای خسته و گود رفته چی پنهونه

جمعیتی آتشین از فرشته های خاموش

که عشق میدن اما هیچ چیزی در مقابل دریافت نمی‌کنن

( این بخش از یک جمله در فصل چهارم از بخش دوم رمان “ابله” اثر داستایوفسکی گرفته شده. شخصیت اصلی Myshkin داستان یه سرباز مست رو تعریف می‌کنه که سعی داشت یه صلیب فلزی رو بهش بفروشه و ادعا می‌کرد از نقرس. Myshkin با اینکه می‌دونست صلیب تقلبیه، باز هم اونو از سرباز می‌خره و سرباز هم بلافاصله میره تا پولش رو خرج مشروب کنه. اما Myshkin تصمیم می‌گیره زود دربارش قضاوت نکنه و میگه: «خدا فقط می‌دونه توی دل های ضعیف و مست چه چیزهایی پنهونه.» راوی داره درباره آدمایی حرف می‌زنه که خاموش شدن، یعنی رنج و مشکلاتشون رو توی خودشون نگه می‌دارن و نمی‌تونن دربارش حرف بزنن یا از کسی کمک بخوان، چون انگار صداشون خفه شده. تعبیر hard-faced Queens هم به این اشاره داره که این آدما یه جور نقاب روی صورتشون ساختن، مشکلاتشون رو پشت یه لبخند مصنوعی پنهون می‌کنن. بقیه وقتی بهشون نگاه می‌کنن یه آدم شاد و سرحال می‌بینن در حالی که درونشون پر از درد و مشکله. راوی در واقع داره صدای این آدما میشه، آدم هایی که یا بیش از حد ضعیف شدن یا از کمک خواستن می‌ترسن. Fiery thrones به رنج و عذاب دردناکی اشاره داره که این آدم‌ها توش گیر افتادن و کم کم بهش عادت کردن یا پذیرفتنش، انگار توی جهنم شخصی خودشون نشستن. از طرفی چون ذاتاً آدم های خوبی هستن angels معمولاً نمی‌خوان مزاحم بقیه بشن یا از کسی کمک بخوان تا درد و رنجشون کمتر بشه. برای همین muted بودنشون یعنی ساکت موندن و دردشون رو توی خودشون ریختن. )

[Chorus]

People help the people

And if you’re homesick, give me your hand and I’ll hold it

People help the people

And nothing will drag you down

Oh, and if I had a brain

Oh, and if I had a brain

I’d be cold as a stone and rich as the fool

That turned all those good hearts away

آدما باید بهم کمک کنن

و اگه دلت برای خونه تنگ شده، دستت رو بده به من، من دستت رو می‌گیرم

آدما باید بهم کمک کنن

اونوقت هیچ چیزی نمی‌تونه تو رو پایین بکشه

آه، و اگه یه ذره عقل داشتم

آه، و اگه یه ذره عقل داشتم

مثل سنگ سرد و بی احساس می‌شدم و مثل اون احمق ثروتمندی می‌شدم

که همه اون قلب های پاک رو از خودش روند

( خونه نماد احساس امنیت و آرامشِ اینجا homesick هم می‌تونه نماد آدمی باشه که خیلی وقته طعم چنین چیزی رو نچشیده هم شخصی که واقعا از خونش دور افتاده. البته homesick یه نوع بیماری هم هست و به افرادی میگن که طاقت دور شدن از خونه رو ندارن و بنده خودمم بهش مبتلا هستم. همه آدما مغز دارن اما این بخش از لیریک تأکید می‌کنه که بعضیا طوری رفتار می‌کنن که انگار فقط مغز دارن و هیچ قلبی ندارن، مثل یه تکه سنگ بی جون و بی احساس. این آدما ممکنه باهوش، ثروتمند یا معروف باشن اما فقط به خودشون اهمیت میدن و حاضر نیستن به کسی کمک کنن. همچنین اشاره به ترانه معروف فیلم The Wizard of Oz محصول 1939 داره جایی که شخصیت Tin Man آرزوی داشتن قلب داره. اما راوی این مفهوم رو خیلی غمگین تر و تلخ تر بیان می‌کنه، انگار داشتن عقل و ثروت بدون داشتن قلب و انسانیت در نهایت آدم رو به تنهایی می‌رسونه. اشارش به brain و سپس fool خطاب کردن کسی که احساساتش رو برای ثروت مادی نادیده می‌گیره هم خیلی قشنگه. )

[Verse 2]

God knows what is hiding in this world of little consequence

Behind the tears, inside the lies

A thousand slowly dying sunsets

God knows what is hiding in those weak and drunken hearts

Guess the loneliness came knocking

No one needs to be alone or singin’

خدا می‌دونه توی این دنیای بی اهمیت چه چیزایی پنهان شده

پشت اون اشک ها، درون دروغ ها

هزاران غروبِ که کم کم دارن می‌میرن

خدا می‌دونه توی اون قلبای ضعیف و مست چی پنهان شده

انگار تنهایی درِ خونشون رو زده

هیچکس نباید تنها باشه یا توی تنهایی آواز بخونه

( غروب ها معمولاً نماد زیبایی و آرامش هستن اما راوی اینجا از غروب هایی حرف می‌زنه که دارن می‌میرن، یعنی برای این آدمای ضعیف و رنج کشیده دیگه زیبایی و آرامشی باقی نمونده. کلمه هزاران هم شدت و طولانی بودن رنجشون رو نشون میده، انگار بارها و بارها شاهد غروب های در حال مرگ بودن. غروب معمولاً با خودش این امید رو داره که بعدش خورشید دوباره طلوع می‌کنه، اما اینجا راوی میگه این آدما دیگه امیدی به طلوع دوباره ندارن، دیگه نوری باقی نمونده. رنجشون هم یک درد ناگهانی نیست، بلکه آهسته، طولانی و شکنجه آوره. بعضی وقتا کمک خواستن و کمک کردن می‌تونه جلوی همچین اتفاقی رو بگیره. )

[Chorus]

People help the people

And if you’re homesick, give me your hand and I’ll hold it

People help the people

Nothing will drag you down

Oh, and if I had a brain

Oh, and if I had a brain

I’d be cold as a stone and rich as the fool

That turned all those good hearts away

آدما باید بهم کمک کنن

و اگه دلت برای خونه تنگ شده، دستت رو بده به من، من دستت رو می‌گیرم

آدما باید بهم کمک کنن

اونوقت هیچ چیزی نمی‌تونه تو رو پایین بکشه

آه، و اگه یه ذره عقل داشتم

آه، و اگه یه ذره عقل داشتم

مثل سنگ سرد و بی احساس می‌شدم و مثل اون احمق ثروتمندی می‌شدم

که همه اون قلب های پاک رو از خودش روند

[Bridge]

Nah, nah, nah, nah, nah-ooh, ooh

Nah, nah, nah, nah, nah-ooh, ooh

( طبق سنت همیشگی بدوینم حالا همه با هم 🙂 )

[Chorus]

People help the people

And if you’re homesick, give me your hand and I’ll hold it

People help the people

Nothing will drag you down

Oh, and if I had a brain

Oh, and if I had a brain

I’d be cold as a stone and rich as the fool

That turned all those good hearts away

آدما باید بهم کمک کنن

و اگه دلت برای خونه تنگ شده، دستت رو بده به من، من دستت رو می‌گیرم

آدما باید بهم کمک کنن

اونوقت هیچ چیزی نمی‌تونه تو رو پایین بکشه

آه، و اگه یه ذره عقل داشتم

آه، و اگه یه ذره عقل داشتم

مثل سنگ سرد و بی احساس می‌شدم و مثل اون احمق ثروتمندی می‌شدم

که همه اون قلب های پاک رو از خودش روند


از دست ندید:

متن و ترجمه آهنگ Hootie Frutti از KATSEYE

5/5 - (3 نظر)

برچسب‌ها

نویسنده
حسام حداد

عاشق تولید محتوا هستم و بدونیم برام یک کار نیست ازش لذت می‌برم جدای اینا به بازی های کامپیوتری هم علاقه زیادی دارم، نظرها و انتقادای خودتونو می‌تونید از طریق تلگرام بهم بگید: @Mrhesi

مطالب مرتبط

دانلود آهنگ محمد علیزاده من با خدا تنهام
دانلود آهنگ محمد علیزاده من با خدا تنهام + متن کامل

دانلود آهنگ محمد علیزاده من با خدا تنهام به همراه پخش آنلاین با کیفیت فوق ...

فاطمه صالحی نیا

متن و ترجمه آهنگ I See Red
متن و ترجمه آهنگ I See Red از Everybody Loves an Outlaw

متن و ترجمه آهنگ I See Red از Everybody Loves an Outlaw : سینگلی که ...

حسام حداد

متن و ترجمه آهنگ Blink
متن و ترجمه آهنگ Blink از Corbyn Besson & TZUYU

متن و ترجمه آهنگ Blink از Corbyn Besson & TZUYU : سومین سینگل از آلبوم ...

حسام حداد

متن و ترجمه آهنگ JANE DOE
متن و ترجمه آهنگ JANE DOE از Kenshi Yonezu

متن و ترجمه آهنگ JANE DOE از Kenshi Yonezu : سینگلی که برای انیمه Chainsaw ...

حسام حداد

7 دیدگاه دربارهٔ «متن و ترجمه آهنگ People Help the People از Birdy»

  1. اصلاً نمی‌دونی این آهنگ چقدر دقیق و به‌موقع رسید… دقیقاً همون لحظه‌ای که بهش نیاز داشتم.
    من همیشه سعی کردم با احساساتم صادق باشم، بدون اینکه بخوام پشتِ یه ماسک یا یه پیچیدگیِ الکی قایمش کنم. هر چی هست رو بروز می‌دم، چه خوب و چه بد. ولی یه پارادوکس عجیب توی وجودم هست؛ با اینکه احساساتم رو بروز می‌دم، اما غمم و دردهام رو همیشه توی خودم نگه می‌دارم. هیچ‌وقت دردهای خودم رو فریاد نمی‌زنم، واسه همین بقیه فکر می‌کنن همه‌چیز برام گل و بلبله… شاید چون دوست ندارم با سنگینیِ مشکلاتم، حالِ بقیه رو خراب کنم. چون می دونم احساسات مثل یه زنجیره‌ست؛ یه اشک یا یه لبخند می‌تونه سرسره بشه و روی صورتِ آدم‌های دیگه بشینه.
    “Those hard-faced queens of misadventure”
    “Fiery throngs of muted angels / Giving love but getting nothing back”
    این قسمت‌ها خیلی باهام حرف زد؛ آدم‌هایی که ظاهر سخت و بی‌احساس دارن ولی درونشون پر از رنجه. افرادی که سرشار از عشق و اشتیاق (آتشین) هستن، ولی خاموش هستن — حرف نمی‌زنن، کمک نمی‌خوان — و عشق می‌دن بدون اینکه برگشتی بگیرن.
    «هزاران غروبِ آروم‌جان که کم‌کم می‌میرن» — این همون چیزیه که الان برام اتفاق افتاده. همه‌چیزی که توی خودم ریخته بودم و استوار نشون داده بودم، یه هفته‌ست که شکسته. و من الآن دارم سعی می‌کنم اون تیکه‌های شکسته رو دوباره به هم بچسبونم. این آهنگ قراره برام اون کسی باشه که کمکم می‌کنه — تا خودم دستِ خودم رو بگیرم و دوباره بلند شم.

    ممنون که امروز این آهنگو ترجمه کردی. 🤍

  2. دنیا برا من خیلی بی رحم بود و تنهایی باعث شد موسیقی و دعا و نیایش تنها مرهم هام باشن

  3. وای نه!احتمالا لیست خواننده های مورد علاقه ی من افتاده دست آقا حسام!
    من عاااااااشق کاور skinny love و آهنگ blue skies ش ام😭
    واقعا سورپرایز شدم،Birdy اخرین چیزی بود که توی ذهنم اینجا اضافه میشد!

  4. من همین الان داشتم گریه میکردم و دلایلم از نظر دیگران خنده دار بود . چند دقیقه پیش ناخواسته ولی به فجیع ترین حالت ممکن یه مورچه رو کشتم . احساس میکنم وسواس شستشوم خیلی داره بد میشه و مولکول های اب بخاطر اینهمه اسراف من دارن نفرینم میکنن . هیچکس متوجه عذاب وجدانم درمورد برگه های چکنویس نمیشه و نمیفهمن وقتی میگم دختر بچه ی همسایه رو بخاطر لهجه لری مسخره نکنید . احساس میکنم زبونم برای اطرافیانم قابل درک نیست ولی این به معنای بهتر بودن من نیست . فقط هیچکس نمیفهمه . هیچکس نمیفهمه چیمیگم و دقیقا همین لحظه این اهنگ پلی شد .کاش نه کسی باهام حرف بزنه نه ازم نظر بخوان نه من تصمیم به حرف زدن بگیرم .

دیدگاه خود را بنویسید