چکیده : مهارت مکالمه زبان انگلیسی در آموزش زبان چه اهمیتی دارد؟ در این مقاله عوامل و موانع موثر در مهارت مکالمه زبان انگلیسی را برای شما آوردهایم.
هدف همه ما از یادگیری زبان جدید، استفاده از آن است و اصولا، تا زمانی که نتوانیم به آن زبان صحبت کنیم، کسی تسلط ما را جدی نخواهد گرفت. یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی، یکی از چالشبرانگیزترین بخشهای مسیر یادگیری برای زبانآموزان مختلف است. فرقی نمیکند در چه سن و سطحی باشید؛ حتی گاهی زبانآموزانی را دیدهام که با وجود داشتن مدرک سطح پیشرفته، به سختی میتوانند با یک انگلیسیزبان ارتباط بگیرند. به نظر شما، دلیل این مشکل چیست؟ با ما همراه باشید تا عوامل و موانع موثر در مهارت مکالمه زبان انگلیسی را بیشتر بررسی کنیم.
چرا نمیتوانیم به راحتی انگلیسی صحبت کنیم؟
گاهی با وجود شرکت در کلاسهای مختلف، باز هم نمیتوانیم به قدری که دلمان میخواهد و انتظار داریم، انگلیسی صحبت کنیم. این موضوع باعث دلسردی از مسیر یادگیری میشود و ممکن است باعث شود دیگر هرگز سراغ کتابها و کلاس مکالمه زبان انگلیسی نرویم. اما مشکل از کجاست؟ آیا شیوههای آموزشی ایرادی دارند؟ یا مشکل در درون خود ماست؟
ریشه ناتوانی اغلب افراد در مهارت مکالمه زبان انگلیسی، یکی از موارد زیر است:
۱- شیوههای آموزشی نامناسب
یکی از دلایلی که ممکن است باعث شود در روند آموزش مکالمه زبان انگلیسی دچار مشکل و وقفه شوید، این است که از روشهای نادرست برای یادگیری استفاده میکنید. مثلا ممکن است آموزشگاهی که در آن مشغول یادگیری هستید، فقط روی محتوای کتابهای آموزشی تمرکز کند و زبان انگلیسی واقعی و کاربردی را به شما نیاموزد. گاهی هم پیش میآید که برخی روشها، برای عدهای مناسب نیستند؛ مثلا اگر مشکل تمرکز دارید و نمیتوانید زمان خود را مدیریت کنید، با یادگیری خودآموز یا استفاده از روشهای مجازی، نتیجه چندان خوبی نخواهید گرفت. در حالی که همین روشها ممکن است برای عدهای دیگر بسیار مفید و موثر واقع شوند. بنابراین، اگر حس میکنید با وجود صرف زمان بسیار زیاد، هنوز در حوزه مکالمه به نتیجه دلخواه خود نرسیدهاید، ابتدا یک بازنگری در روشهای آموزشی خود داشته باشید.
۲- نداشتن ثبات در یادگیری
اگر یک هفته هر روز مطالعه دارید و هفته بعد، حتی یک واژه جدید هم نمیآموزید، نباید انتظار داشته باشید در زمینه مکالمه زبان انگلیسی پیشرفت کنید. کودکانی که به تازگی زبان میآموزند را به خاطر بیاورید! آنها هر لحظه و ثانیه به دنبال توسعه دانش زبانی خود هستند و هیچ روزی را در سکوت نمیگذرانند. شما هم اگر میخواهید به یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی بپردازید، باید پیوسته پیش بروید و در روند آموزش خود ثبات داشته باشید؛ حتی اگر قرار باشد فقط روزی ۱۵ دقیقه مطالعه کنید، بهتر از این است که یک روز ۲ ساعت زبان بخوانید و روز دیگر هیچ کاری نکنید.
friendshipbootcamp.com
۳- سردرگمی در میان منابع متعدد
سر خود را بیش از اندازه شلوغ نکنید. اگرچه ظرفیت ذهن ما بسیار وسیع است و میتواند دانش گستردهای را در خود بگنجاند، اما برای آموختن به زمان نیاز دارد و نمیتوان آن را ناگهان پر کرد. خواندن چندین منبع به طور همزمان و استفاده از روشهای متعدد در آن واحد، باعث خستگی ذهنی، سردرگمی و در نهایت، عدم کسب نتیجه دلخواه خواهد شد. بهتر است اگر در حال شرکت در دورههای آموزشی هستید، به منابع همان دوره اکتفا کنید و برای یادگیری بیشتر در منزل، سراغ منابع فرعی مانند فیلم، پادکست، موسیقی و اخبار بروید تا مهارت مکالمه خود را بیشتر تقویت کنید.
۴- نداشتن تمرین کافی
مکالمه، یک مهارت است، نه دانش تئوری! به همین دلیل برای یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی باید به طور منظم تمرین داشته باشید. اغلب کسانی که نمیتوانند به انگلیسی صحبت کنند، تمرین کافی ندارند و در واقع، خودشان هم نمیدانند در شرایط بداهه، تا چه اندازه میتوانند مکالمه را پیش ببرند. برای یادگیری اصولی و پایدار مهارت مکالمه انگلیسی، میتوانید یک پارتنر خوب در دنیای واقعی یا مجازی پیدا کنید و به طور منظم با او حرف بزنید. همچنین تکرار مکالمههای موجود در فیلمها، همخوانی با آهنگها یا خواندن کتابهای انگلیسی با صدای بلند، میتواند تاثیر زیادی روی بهبود مهارت شما در صحبت به این زبان داشته باشد.
۵- ترس از اشتباه کردن
کسانی که از سطح متوسط عبور میکنند و هنوز هم نمیتوانند به زبان انگلیسی حرف بزنند، عموما مشکل اعتماد به نفس دارند. این افراد، میترسند حین صحبت به انگلیسی، در تلفظ یا گرامر اشتباهاتی داشته باشند و مورد تمسخر دیگران قرار بگیرند. این موضوع، اغلب ریشه در فضای ناامن کلاسهای آموزشی دارد؛ زیرا در برخی از کلاسها زبانآموز نمیتواند اشتباه کند و در صورت کوچکترین خطا، دیگر افراد کلاس یا حتی خود معلم، او را سرزنش میکنند. برای رفع این موضوع باید به تدریج پا به عرصه عمل بگذارید و حتی با وجود اشتباههای متعدد، سعی کنید انگلیسی حرف بزنید. بسیاری از نقاط ضعف شما، پس از شروع مکالمه خود را نشان میدهند و میتوانید آنها را به تدریج رفع کنید.
۶- تمرکز بیش از حد روی گرامر
اگرچه گرامر بخش مهمی از زبان انگلیسی را تشکیل میدهد و استفاده از آن برای یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی به شیوه صحیح ضرورت دارد، اما تمرکز بیش از اندازه روی آن نیز میتواند به رشد سریع مکالمه ضربه بزند. به یاد داشته باشید که هیچ زبانآموزی از همان ابتدا به گرامر تسلط ندارد. توریستهای خارجی را در نظر بگیرید که در ایران، به فارسی دست و پا شکسته صحبت میکنند؛ اگرچه جملات آنها گاهی ساختار درستی ندارد، اما ما متوجه منظور آنها میشویم. درباره انگلیسی هم همین موضوع صادق است؛ بهتر است زودتر صحبت به انگلیسی را آغاز کنید و کمکم گرامر خود را نیز بهبود ببخشید.
۷- دایره واژگان محدود و مبتدی
در صورتی که هنگام مکالمه به زبان انگلیسی از واژههای محدودی استفاده میکنید یا برای یادآوری واژهها، نیاز به فکر کردن زیاد دارید، یعنی باید به فکر تقویت دایره واژگان خود باشید. این موضوع تا حد زیادی با رشد سطح زبان انگلیسی شما بهبود مییابد، اما برای یادگیری واژههای بیشتر، بهتر است همزمان با شرکت در دورههای آموزشی، بیشتر فیلم انگلیسی ببینید و پادکست گوش کنید. در این نوع فایلها، واژههای کاربردی زیادی استفاده میشود که میتواند به بهبود مهارت مکالمه بسیار کمک کند.
۸- عدم یادآوری دانش قبلی
زبان جدید، به خصوص زمانی که به طور روزمره از آن استفاده نکنید، به تدریج فراموش خواهد شد. یکی از موانع یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی، این است که زبانآموزان پس از رسیدن به سطح بالاتر، بخشی از دانش سطح قبلی خود را فراموش میکنند.
برای اینکه بتوانید از تمام دانش و مهارت خود برای مکالمه بهره ببرید، به طور منظم نکاتی را که فراموش شدهاند، یادآوری کنید. برای این کار نیازی نیست حتما به مطالب قبلی برگردید و مجدد آنها را بخوانید؛ بلکه کافیست آنها را به کار ببرید تا خود به خود یادآوری و تکرار شوند.
۹- محدود شدن به محتوای کلاس
اگر میخواهید مانند کسی که زبان مادریاش انگلیسی است صحبت کنید، نباید به محتواهای آموزشی کلاسها و دورههای آموزشی محدود شوید. در دورهها، زمان و اطلاعات محدود است و نمیتوان تمام نکات را به طور جزیی و دقیق آموخت. برای اینکه بتوانید به خوبی به انگلیسی صحبت کنید، باید پس از کلاس هم تمرین و تکرار داشته باشید و حتی در روزهایی که به کلاس نمیروید هم مطالعه و تمرین خود را قطع نکنید. بهتر است همزمان با شرکت در کلاس، سعی کنید عبارات کاربردی انگلیسی را نیز بیاموزید تا بتوانید از آنها در مکالمات خود بهره ببرید.
۱۰- شیوههای غلط ارزشیابی
آخرین مانع بر سر راه یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی، بیشتر متوجه موسسات و آموزشگاههای زبان انگلیسی است، نه زبانآموزان! متاسفانه در اغلب دورههای آموزشی، شیوه ارزشیابی به شکل کتبی است و برای اینکه سطح زبانآموز مشخص شود، با او مکالمه نمیکنند. این موضوع باعث میشود زبانآموزان به این بخش مهم زبان انگلیسی توجه کافی نداشته باشند و فقط روی حفظیات وقت صرف کنند. برای جلوگیری از این موضوع، بهتر است سراغ موسساتی بروید که به تمامی مهارتها به یک اندازه توجه میکنند و از هیچ بخشی غافل نمیشوند.
socialself.com
کلاس مکالمه زبان انگلیسی سفیر، راهحلی برای تمام موانع
انتخاب آموزشگاه زبان انگلیسی خوب و معتبر، راهحلی مطمئن برای رفع موانعی است که بر سر راه یادگیری مهارت مکالمه زبان انگلیسی وجود دارد. یک موسسه خوب و معتبر، میتواند با ارائه متدهای آموزشی صحیح، تمرکز شما را روی مکالمه بیشتر کند و بر بهبود مهارتهایتان اثرگذار باشد. موسسه زبان انگلیسی سفیر یکی از گزینههای عالی برای کسانی است که قصد دارند مهارت مکالمه خود را تقویت کنند. نه تنها دورههای عمومی سفیر گفتمان تمرکز کافی روی مکالمه دارند، بلکه علاقمندان میتوانند در کلاس مکالمه زبان انگلیسی تخصصی نیز شرکت کنند. این دوره به دو شکل مجازی و حضوری برای افرادی که قصد دارند با تسلط کافی انگلیسی حرف بزنند طراحی شده است.
برچسب ها : مکالمه,سفیر,سفیر گفتمان,زبان,آموزش