در مصاحبه های شغلی زبان بدن به اندازه کلماتی که به زبان می آورید مهم است زیرا کارفرما تمام حرکات، حالات چهره، تون صدا و به عبارت دیگر زبان بدن شما را زیر نظر دارد. بنابراین اگر زبان بدن مناسبی در مصاحبه نداشته باشید امکان استخدام شدن تان کم است. در ادامه با ۱۳ زبان بدن که به شما در مصاحبه ها کمک می کنند آشنا شوید.
هنگام وارد شدن در حالی که شانه ها را عقب و سرتان را بالا گرفته اید مستقیم به سمت فرد مصاحبه کننده بروید و هنگام معرفی کردن خود با او تماس چشمی برقرار کنید.
بعد از وارد شدن ممکن است دقایقی در انتظار بمانید. در این فرصت به دستشویی بروید چند نفس عمیق بکشید و دست ها را با آب سرد بشوئید تا هنگام دست دادن با مصاحبه کننده دست ها سرد باشند. (گرم بودن دست ها نشان دهنده اظطراب و استرس شما هستند.)
هنگام دست دادن کف دست ها کاملا به هم برخورد کنند. خیلی محکم یا خیلی شل و وارفته دست ندهید.
هنگام نشستن شانه ها عقب و سر بالا و کف هر دو پا روی زمین باشد. هنگام گوش دادن به مصاحبه کننده کمی به سمت جلو خم شوید و هنگام سوال پرسیدن به پشتی صندلی تکیه بدهید.
به چشم های مصاحبه کننده خیره نشوید. فقط کافی است با او ارتباط چشمی برقرار کنید. ارتباط چشمی نشاندهنده اعتماد به نفس شماست.
از حرکاتی مثل درست کردن یقه لباس، تکان دادن دست ها یا ضربه زدن با انگشت روی میز پرهیز کنید. با این حرکات به او نشان می دهید که هیچ علاقه ای به صحبت هایش ندارید و می خواهید هر چه زودتر آن جا را ترک کنید.
هنگام مصاحبه کف پاها باید روی زمین باشد. انداختن پاها روی هم نشاندهنده بی قراری شماست.
در موارد لزوم لبخند بزنید. دائم در حال لبخند زدن نباشید چون نشان می دهید که مصاحبه را زیاد جدی نگرفته اید.
با صدای یکنواخت تمام کلمات هوشمندانه ای که به زبان می آورید را خراب می کنید. صدای یکنواخت کسل کننده است و احساسات را بر نمی انگیزد و فرد شنونده را ناامید و گیج می کند. اگر تون صدای متغیر داشته باشید مردم می توانند تشخیص دهند که شما ناراحت یا خوشحال راضی هستید.
هنگام بیان کلمات از حرکات دست ها استفاده کنید. دست ها ابزاری قوی برای جلب توجه و دید مثبت دیگران به توانایی های شماست.
زن ها معمولا به نشانه تشویق سر را تکان می دهند و مردها به نشانه موافقت. هنگام مصاحبه برای نشان دادن موافقت خود سر تکان دهید. این تاکتیک در مصاحبه ها زمانی که درباره نکات خوب خودتان صحبت می کنید بسیار کاربردی است.
در پایان مصاحبه بایستید ومنتظر شوید مصاحبه کننده برای دست دادن سمت تان بیاید. هیچوقت از پشت میز با او دست ندهید.
هنگام بیرون رفتن به اطراف خود نگاه کنید و لبخند بزنید.
فراموش نکنید که از لحظه ورود برای مصاحبه تا لحظه خروج باید مراقب حرکات و ارتباطات غیرکلامی خود باشید. زبان بدن در ارتباطات اهمیت بسیار زیادی دارد و خیلی سریع تر از کلمات تفسیر و درک می شود.
من به ترجمه متون روانشناسی و سبک زندگی علاقه دارم و امیدوارم این مطالب در زندگی شما مفید و موثر باشد.
ممنون از مقاله خوبتون . خیلی دوست داشتم که این آهنگ رو معنی شو بدونم .
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
استفاده از مطالب بدونیم فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع ، بلا مانع است. تمامی حقوق این سایت متعلق به بدونیم می باشد.