برخی برای خود شرطی سازی کرده اند که باید از خودشان دفاع کنند و به دیگران ثابت کنند که حرف آن ها درست است. آن ها این روند را در خانه، مدرسه، محل کار و گردهمایی های اجتماعی اعمال می کنند. تصور آن ها این است که اگر ثابت شود اشتباه کرده اند یا حق با آن ها نباشد شکست می خورند. در برخی موارد اگر اشتباه ما ثابت شود در جهان بینی ما تاثیر منفی می گذارد و باعث سستی در روند زندگی می شود.
نیاز بر حق بودن نوعی خشونت است
مشکل اینجاست که همه ما حق را به جانب خود می گیریم و تصور می کنیم که حق با ماست. عقاید و نظریات مثل ناف می مانند که همه ما انسان ها آن را داریم. بنابراین همه ما از عنصر لازم برای درگیری، بحث و کشمکش و رنجش برخوردار هستیم. تحمیل اجباری نظرات خود به دیگران از ترس نشات می گیرد و متضاد آن فروتنی و شفقت می باشد. یک قانون طلایی هست که می گوید با دیگران به گونه ای رفتار کنید که دوست دارید با خودتان رفتار شود.
اگر آنقدر روی نظریات خودتان پافشاری کنید که دیگران مجبور شوند آن را بپذیرند مسلما در روابط دوستانه خود آنچنان موفق نخواهید بود و روابطی که در زندگی دارید خوب پیش نمی رود.
پذیرش به معنای ضعف نیست
پذیرفتن دیدگاه های متفاوت به معنای درک قوی، اعتماد به نفس و محبت است. احوالپرسی هندی ها “ناماسته” بازتاب این نوع جنبه فکری به صورت کلامی می باشد. ترجمه این کلمه یعنی “من به شما تعظیم می کنم” که به نوعی تصدیق یک روح بوسیله یک روح دیگر است. در یک کلام با قبول این دیدگاه می توانیم یک همزیستی مسالمت آمیز و یک رابطه بادوام داشته باشیم. این دیدگاه مظهر انسان دوستی، آرامش و لذت است.
در اینجا به چندین روش برای شروع شیوه زندگی “ناماسته” اشاره خواهیم کرد
شما قرار نیست یک روزه تبدیل به یک انسان کامل و بی نقص شوید. در ۲۴ ساعت آینده سعی کنید یکی از نظرات مخالف نظر خودتان را تخریب نکنید. لزومی ندارد که آن نظریه را قبول کنید.لزومی ندارد که نظر مخالف خودتان را تسلیم کنید.فقط کافی است بگویید: بله متوجه نظر شما هستم. یا بگوید: این جنبه را در نظر نگرفته بودم. و یا اینکه فقط گوش بدهید و سرتان را تکان دهید. اما اگر با یک موقعیت یا دیدگاه غیر انسانی مواجه شدید می توانید نظر خودتان را بدون هیچ خشونتی بیان کنید.
عقاید مخالف عقاید شما همیشه وجود دارد و مقدار قابل توجهی از این عقاید از نظر منطقی قابل دفاع و قابل قبول هستند. شما هم می توانید نظر متفاوت خودتان را بدون این که به دیگران تحمیل کنید و روی آن پافشاری کنید داشته باشید.
این اولویت خیلی مهم تر از تغییر و تبدیل دنیا به دنیای کوچک خودتان است.همه ما در زندگی با چالش ها مواجه هستیم. همه ما درد و رنج در زندگی کشیده ایم. عقاید همه ما در اثر شرایط و عواقب بوجود آمده اند. فقط زمانی می توانید اعتقادات دیگران را به طور کامل درک کنید که به جای آن ها زندگی کرده باشید. اگر به دلایلی که پشت احساسات آن ها هست گوش دهید تا حدودی علل اعتقاداتشان را پی می برید. گوش دادن، روابط شما را با آن شخص عمیق می کند و تعبیر شما از دنیای اطرافتان را وسعت می بخشد.
در شرایطی که نظر شما با نظر دیگران تفاوت داشته باشد به آن ها بگویید که می خواهید دیدگاهشان را در صورت بیان دلایل منطقی بپذیرید. در این شرایط ممکن است نظر شما تغییر نکند اما می توانید بگویید که عقیده آن ها را کاملا درک کرده اید.
شما هم همانند تمام انسان های دیگر هستید. مانند تمام انسان ها دچار اشتباه و موفقیت می شوید، ممکن است گاهی به دیگران کمک کنید و گاهی هم آسیب برسانید ،هم کار درست انجام دهید و اشتباه کنید. مهم این است که با وجود تمام این ها شما هنوز هم خودتان هستید و پذیرفتن این ها چیزی را از شما کم نمی کند.
من به ترجمه متون روانشناسی و سبک زندگی علاقه دارم و امیدوارم این مطالب در زندگی شما مفید و موثر باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
استفاده از مطالب بدونیم فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع ، بلا مانع است. تمامی حقوق این سایت متعلق به بدونیم می باشد.