پیدا کردن شغلی جدید می تواند بسیار اعصاب خرد کن باشد. از سرهم کردن رزومه گرفته تا مصاحبه ای که باید انجام دهید، مواقع بسیاری پیش خواهد آمد که ممکن است همه چیز را به باد بدهید.
برای اینکه کمکتان کنیم تا از بروز عادات اشتباه در بدترین مواقع جلوگیری کنید، از متخصصین این کار خواسته ایم تا بدترین عاداتی که ممکن است باعث از دست دادن شغلتان شوند را به ما معرفی کنند.
این رفتارها باعث می شوند غیر حرفه ای به نظر بیایید و نتوانید به شغلی که دوست دارید برسید:
شلخته بودن
روزالیندا اوروپزا، متخصص قوانین و مقررات و مدنیت، و نویسنده کتاب Don’t Burp in the Boardroom می گوید: رزومه اولین ارتباط شما با کاری است که می خواهید به دستش بیاورید. غلط املایی، مشکل گرامری، و دسته بندی بد فرم این برگه باعث می شود در نظر مصاحبه کننده بد جلوه کنید. وقتی رزومه ای که ارائه می دهید شلخته باشد، شما را نیز شلخته فرض خواهند کرد.
انجام ندادن وظایف
رزماری هافنر، از متخصصین منابع انسانی می گوید: کارفرمایان معمولا جویندگان کاری را مد نظر قرار می دهند که تحصیلاتشان مطابق کاری است که انجام میدهند. پس قبل از اینکه به دنبال کار بروید ابتدا چنین حقایقی را در نظر بگیرید و ببینید این کار واقعا به تخصص شما می خورد یا خیر، وگرنه تلاشتان کاملا نومیدانه خواهد بود.
تلاش بیش از حد برای جلب توجه
اگر می خواهید رزومه تان مورد توجه قرار بگیرد، برای مثال: به خاطر محتوا و چارچوبی که دارد. استفاده از برگه های رنگی و فونت های خاص، و یا حتی شیرین زبانی کردن در نوشته های رزومه باعث جلب توجه می شود، اما نه از نوع خوبیش.
سیگار کشیدن یا نوشیدن
ویکی الیور، نویسنده کتاب ۳۰۱ Smart Answers to Tough Interview Questions و Bad Bosses, Crazy Coworkers & Other Office Idiots می گوید: هرگز قبل از یک مصاحبه کاری سیگار نکشید.
بوی سیگار فضای مصاحبه را تحت تاثیر خود قرار می دهد، اگر مصاحبه کننده خود سیگاری باشد شاید زیاد برایش مهم نباشد، اما در بیشتر مواقع نیکوتین یک امتیاز منفی به حساب می آید.
در مورد نوشیدنی هم که چیزی نگویم بهتر است، اگر می خواهید علاوه بر بدست نیاردن شغل دستگیر هم بشوید این کار را بکنید!
ضعف در نظافت
چه کمبود آب باشد چه هرچیز دیگر، قبل از اینکه به یک مصاحبه کاری بروید باید حتما دوش بگیرید. دوست دارید مصاحبه کننده حواسش به بویی که می دهید باشد یا حرف هایی که می خواهید بزنید؟ اگر به ظاهر خود نرسید و شلخته و کثیف در مصاحبه ظاهر شوید مصاحبه کننده / کنندگان اصلا استقبال نخواهند کرد.
دیر کردن
خیلی زود رسیدن و یا خیلی دیر ظاهر شدن هر دو برای شما امتیاز منفی به حساب می آیند. این کار به مصاحبه کننده می گوید که شما مسئولیت پذیر نیستید و این موقعیت را زیاد جدی نگرفته اید، و برای زمان آنها احترام قائل نیستید. هیچکس دوست ندارد از همان ابتدا چنین اشتباهی را جلوی مصاحبه کننده مرتکب شود.
بهترین کار این است که ۱۵ دقیقه زودتر در محل حاضر شوید، اما اگر خیلی زودتر رسیدید سعی کنید با گشتن اطراف محل مصاحبه وقت بگذرانید.
چرا زود رسیدن خوب نیست؟ این کار کارفرما را اذیت می کند، چون باعث اختلال در برنامه ریزی آنها می شود.
تکست کردن در حال انتظار
کمی زودتر رسیدن به محل مصاحبه زیاد بد نیست، اما مواظب باشید که بی حوصله شدن برایتان مشکل ساز نشود.
وقتی در حال انتظار مشغول کار کردن با گوشی خود می شوید اینطور به نظر می رسد که اگر جای دیگر هم باشید همین کار را می کنید.
در بیشتر اتاق های انتظار مجلات یا کتاب هایی وجود دارد، اما اگر بروشور های شرکتی که به آن برای کار مراجعه کرده بود دیگر چه بهتر، این کار نشان می دهد شما به این شرکت علاقه نشان می دهید.
آراستن خود جلوی عموم
ایده بدی نیست که قبل از حضور در مصاحبه به خود برسید. اما به جای شانه کشیدن به موها یا رژ لب زدن در اتاق پذیرش، باید چند دقیقه قبل از شروع مصاحبه به روشویی مراجعه کنید، و آنجا کمی به خود برسید که ظاهرتان هم جذاب جلوه کند.
به همراه بردن مقدار زیادی وسائل
نمونه کارها و برگه های رزومه تمام آن چیزی است که باید با خود به محل مصاحبه ببرید و چیز دیگری نیاز نیست. توصیه می شود اگر بطری آب یا هر نوشیدنی دیگری در دست دارید آن را کنار بگذارید و با خود نبرید، همچنین گوشی خود را خاموش کرده و در جیب خود بگذارید تا دست هایتان آزاد باشد ( بتوانید راحت با مصاحبه کننده دست دهید ).
پوشیدن لباس های خیلی راحت
مناسب با کاری که می خواهید لباس بپوشید، نه با کاری که دارید!
لباس های خیلی راحت فریاد می زنند که: برایم مهم نیست! و مصاحبه کننده را هم به این یقین می رساند که بله چنین است.
زیادی رسمی لباس پوشیدن هنگام مصاحبه نیز، این را به کارفرما می گوید که راجب به فرهنگ و شیوه شرکت تحقیقی نکرده اید.
بدون فکر صحبت کردن
این یکی از عادات وحشتناک است – و می تواند به شدت در مصاحبه به ضررتان باشد.
گفتن حرفی اشتباه به پذیرش کننده برای مثال می تواند تمام شانستان برای بدست آوردن یک شغل را از بین ببرد. پذیرنده ها معمولا چشم و گوش های یک شرکت به حساب می آیند و هر چیزی که به آنها می گویید مسلما به گوش کارفرما نیز خواهد رسید.
اگر از پذیرنده مرتب درباره اینکه آیا کارفرما منتظر دیدن شما هست یا خیر سوال بپرسید در واقع استرسی که دارید را نشان می دهد، همچنین به هیچ عنوان از کلمات خیلی خودمانی در صحبت با پذیرش شرکت استفاده نکنید.
غیر رسمی بودن
با اینکه خیلی رسمی بودن هم توصیه نمی شود، اما در اولین ملاقات با کسی که می خواهد ارزیابی کند شما به درد کارش می خورید یا خیر نباید زیادی هم غیر رسمی باشید. سعی کنید در همان ابتدا یک سلام و احوالپرسی ساده و متین را انجام دهید و در میان صحبت ها مصاحبه کننده را ” تو ” خطاب نکنید.
نشان دادن یک نگرش بد
اگر به توانایی های خود شک دارید و یا فقط بدترین نتیجه ممکن را ببینید، مصاحبه کننده نیز این انرژی منفی را از طرف شما دریافت می کند.
هرگز به رئیس قبلی، همکار و یا هر شخص دیگری که در شغل قبلی با او ارتباط داشتید بد دهنی نکنید. حتی اگر رئیس یا شرکت قبلی تان را با مشکلاتش می شناختند.
نگرش بد دیگر متکبر بودن است که معمولا با اعتماد به نفس اشتباه گرفته می شود. وقتی به یک مصاحبه می روید هم باید اعتماد به نفس داشته باشید و هم فروتنی نشان دهید، لبخند بزنید و نشان دهید که مشتاقید.
بیش از حد اطلاعات دادن
به صورت طبیعی، هدف از یک مصاحبه تحت تاثیر قرار دادن یک شرکت یا کارفرما با استعداد و توانایی هایی که دارید است. اما مواظب باشید که بیش از حد اطلاعات ندهید، لازم نیست بیش از آنچه لازم است درباره شما بدانند.
برای پیشگیری از این اشتباه چند قانون ساده را دنبال کنید: مختصر و مفیدش کنید، دوران کودکی خود را کامل قلم بگیرید. روی علایق خاص خود زیاد تاکید نکنید. به جای این کار خوب گوش دهید و به مصاحبه کننده فرصت دهید تا از شما سوال بپرسد.
میان حرف دویدن
بین حرف کسی حرف زدن بی ادبی است، وقتی چنین کاری می کنید، نشان می دهید که به دیگران احترام نمی گذارید و صبور نیستید.
همکاری با مصاحبه کننده برایتان امتیاز به همراه دارد، اما اگر میان حرفش بپرید ممکن است مصاحبه ای بی نتیجه داشته باشید.
قسم خوردن
شاید به خاطر اینکه توانسته اید در مصاحبه یکی از شغل های محبوبتان شرکت کنید خیلی هیجان زده شده اید، اما استفاده از لغات اشتباه می تواند زمان مصاحبه تان را خیلی کوتاه کند.
قسم خوردن به دیگران نشان می دهد که نمی توانید با شرایط به صورت آرام و متفکرانه کنار بیایید.
استفاده از لغات ابهام دار و زبانی سوال برانگیز نه تنها یک عادت بد است، بلکه در بیشتر مشاغل به عنوان غیر حرفه ای بودن به حساب می آید.
غلو کردن
اگر یک کارفرما هنگام مصاحبه متوجه شود متقاضی دروغ می گوید دیگر همه چیز را تمام شده می داند و استخدامی در کار نخواهد بود.
دروغ گفتن یا اغراق در طول فرآیند استخدام می تواند شانستان را برای بدست آوردن شغل به کلی از بین ببرد. پس به جای اینکه همان موقع یا بعدها مچتان را بگیرند بهتر است از همان ابتدا صادق باشید.
زبان بدن ضعیف
نحوه بیان حرفهایتان به اندازه چیزی که می گویید مهم است، برای همین زبان بدن نقش مهمی ایفا می کند.
از مشکلاتی که خیلی از کارفرما ها آن را به عنوان نکته ای منفی در نظر می گیرند ناتوانی مصاحبه کننده در برقراری ارتباط چشمی، ناتوانی در لبخند زدن، و بد فرم نشستن است.
عادات نشان دهنده استرس مانند ور رفتن با دسته کلید ها، تکان دادن پا، و خاراندن سر که می تواند نشان از کسل شدن هم داشته باشد.
مصاحبه ها بسیار استرس زا هستند، حتی برای کسی که مصاحبه را انجام می دهد. از طریق زبان بدن، سعی کنید اشتیاق خود برای بدست آوردن این شغل را نشان دهید.
تشکر نکردن
جسیکا لیبمن به عنوان یک متخصص در کسب و کار می گوید: یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در طول یک مصاحبه شغلی می توانید انجام دهید تشکر نکردن در پایان مصاحبه است.
مصاحبه را از هر طریق چه حضوری، ویدئویی یا تلفنی انجام می دهید باید همان موقع یا روز بعد قدردانی خود از اینکه وقتی به شما داده شده را ابراز کنید، این کار باعث می شود مصاحبه کننده اشتیاق شما را ببیند.
اگر ایمیل یا پیام تشکر را نفرستید چند چیز ممکن است اتفاق بیفتد. مدیر جذب نیرو یا مصاحبه کننده اینطور برداشت می کند که شما کار را نمی خواهید. فکر می کنند که شلخته و فراموش کار هستید. و یک مورد بسیار مهم فراموشتان می کنند!
از اولین چیزهای مورد علاقه من بازی های کامپیوتری بود اما کم کم متوجه شدم موسیقی، فیلم، عکاسی و زبان انگلیسی هم می توانند به اندازه بازی های کامپیوتری دوست داشتنی باشن! . . . . . . . نظرات، انتقادات، پیشنهادات: https://t.me/Mrhesi
از سایتی که ادعا میکنه برای مردم اطلاعات به درد بخور میده بعید هست در املای کلماتش دقت نکنه! بزرگنمایی غیر صادقانه در اصل ” غلو کردن ” هست جانم نه ” قلو کردن ” 🙂
موفق باشید
ممنون از تذکر شما تصحیح شد ولی یک غلط املایی در هر مقاله ای ممکن هست اتفاق بیفته
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.