در درس اول می خواهم شما را با ابزارها و وسایل آشپزی آشنا کنم. البته نیاز نیست تمام این ابزارها را حتما استفاده کنید و این بستگی به شیوه آشپزی خودتان دارد. بیشتر این لوازم خانگی از برند کویزینارت، اکسو و پیرکس هستند که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.
تابه و قابلمه
برای آشپزی نیاز نیست ست کامل ظرف و ظروف بخرید. در زیر مجموعه تابه و قابمله هایی که بیشتر استفاده می شوند را معرفی کرده ام که می توانید انواع و اقسام غذاها را در آن ها درست کنید.
می توانید هم تابه استیل بخرید و هم تفلون که البته ظروف تفلون برای آشپزی بهتر و راحت تر هستند. تابه باید سنگین و ضخیم باشد تابه نازک و سبک روی حرارت می سوزد. اگر تابه در داشته باشد بهتر است.
هنگام خرید ظروف چدن وزن آن باید سنگین باشد و دسته های قابلمه قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد. ظروف چدن برای درست کردن سوپ و خورشت عالی هستند.
تابه های ۳ لیتری برای پختن پاستا، برنج و سایر غلات و جوشاندن خیلی چیزهای دیگر مناسب هستند. هنگام خرید این تابه ها دقت کنید که لایه زیرین آن سنگین باشد.
اندازه این تابه برای پخت و پز سبزیجات، لازانیا، گوشت و کاسرول مناسب است.
سینی فربه اندازه ۴۵*۳۳ سانتیمتر با لبه های بسیار کوتاه معمولا برای کباب کردن گوشت و سبزیجات به کار می روند و برای آشپزی بسیار مناسب هستند.
این چاقوها چند کاره هستند و معمولا خرد کردن غذا را با این چاقو انجام می دهند. اگر دست های کوچکی دارید بهتر است از چاقوی سرآپشز ۱۵ سانتیمتری استفاده کنید اما پیشنهاد من چاقوی ۲۲۰ سانتیمتری است چون گاهی اوقات به چاقوی بزرگ احتیاج دارید.
چاقوی پوست گیری کوچک تر و نازک تر است و برای خرد کردن و پوست گرفتن میوه ها و سبزیجات مناسب است.
چاقوی اره ای برای بریدن نان و غذاهای پخته لازم است به علاوه برای خرد کردن میوه و سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی که نرم هستند به کار می آید.
هم می توانید تخته گوشت چوبی و هم پلاستیکی داشته باشید. البته روش شستشوی آن ها با هم کاملا متفاوت است. س
درست است که روش های مختلفی برای تیز کردن چاقوها وجود دارد اما من پیشنهاد می کنم از چاقو تیزکن برقی استفاده کنید.
هم زن پلاستیکی انعطاف پذیر است و استفاده از آن راحت نیست. پیشنهاد من این است که از هم زن فلزی استفاده کنید.
قاشق های سوراخ دار برای جدا کردن غذا از مایعات به کار می روند.
ملاقه برای سرو کردن سوپ و خورشت به کار می رود.
انبرک های کوچک برای برگرداندن بیکن و کالباس و انبرک های بزرگ برای تکه های بزرگ گوشت به کار می رود.
کفگیر پلاستیکی برای برگرداندن گوشت، ماهی و سبزیجات مناسب است.
توری روغن یکی از واجبات آشپزخانه است که برای جلوگیری از پاشیده شدن روغن به بیرون از تاوه استفاده می شود.
شاید در ابتدای آشپزی این وسایل را نیاز نداشته باشید اما مطمئن باشید به کارتان می آیند.
از این پیمانه برای اندازه گیری مایعات استفاده می شود و اگر جنس آن پیرکس باشد در فر قابل گرم شدن است.
از قاشق و پیمانه ها برای اندازه گیری مواد غذایی خشک مثل ادویه جات، غلات و گیاهان استفاده می شود.
درست است که می توانید با چاقوی پوست گیری پوست میوه ها را بگیرید اما با پوست کن سرعت عمل را بالا می برید.
رنده ها انواع و اقسام مختلفی دارند اما رنده ثابت جعبه ای برای شروع بهترین نوع آن هاست. چون می توانید از هر چهار طرف آن برای رنده کردن پیاز، سیب زمینی، پنیر، هویج و خیلی چیزهای دیگر استفاده کنید.
هر آشپزخانه ای به یک در باز کن احتیاج دارد.
توری خنک کننده کاربردهای مختلفی دارد. برای نگهداشتن تاوه های داغ، کشیدن روغن قرار دادن غذاهای سرخ شده و پختن گوشت در فر.
دستگیره ها یا پارچه ای هستند یا سیلیکون.
دماسنج یکی از ابزارهای کاربردی هنگام آشپزی است.
فرها زیاد قابل اعتماد نیستند به خصوص فرهای ارزان قیمت بازار. با دماسنج فر از دمای واقعی فر مطلع می شوید.
پیشنهاد می کنم برای آشپزخانه خود آبکش فلزی تهیه کنید. آبکش برای پاستا، برنج، حبوبات و غلات دیگر به کار می رود.
من به ترجمه متون روانشناسی و سبک زندگی علاقه دارم و امیدوارم این مطالب در زندگی شما مفید و موثر باشد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.